Kampioenen bij jeugdafdeling Groene Ster

In de voorbije weken zijn er in de beslissende fases van de competities enkele kampioenen te noteren binnen de jeugdafdeling van Groene Ster.

Groene Ster MO17-1 rijgt de successen aan elkaar en kan terugkijken op een topseizoen 2023-2024. Zowel op maandag 3 juni (3-0 winst op SVC 2000) als op woensdag 5 juni (5-0 zege op ST Merefeldia/Eindse Boys) werden de laatste thuiswedstrijden van de derde fase in winst omgezet, waardoor de puntgelijke concurrent SVO DVC’16 op doelsaldo voorbij werd gegaan en het kampioenschap voor deze talentvolle meidengroep een feit is. In de eerdere twee fases van dit seizoen eindigde het team van Manon Coolen ter Huurne, Marc Stikkelbroek en Roy van Oudenhoven eveneens op een eerste plaats. Zaterdag 2 juni werd de MO17-1 ook nog eens toernooiwinnaar op het eigen jeugdtoernooi op sportpark Pronsebroek.

In de laatste wedstrijd van seizoen 2023-2024 greep Groene Ster JO12-1 dinsdag 4 juni het kampioenschap in de vierde fase van de voorjaarscompetitie. Na in maart 2024 kampioen van de derde fase te zijn geworden nu wederom feest voor het team van trainers Arno Nolten en Marcel Adema. In het beslissende duel van de laatste fase werd Meerssen JO12-1 op het pupillenveld met 4-2 verslagen, waardoor de 100% score werd bereikt na vijf duels. Twee titels op rij en een opmars van de derde klasse naar de eerste klasse is een unieke prestatie van staf en de talentvolle groep spelers.

Groene Ster JO14-2 heeft donderdag 30 mei op bezoek bij OVCS JO14-1 in Sittard het kampioenschap gepakt in de voorjaarscompetitie van de tweede klasse. Voor de mannen van trainers Jeremy Bouwens en Jeffrey Scipio telde in het laatste duel alleen de driepunter welke nodig was om concurrent De Leeuw JO14-1 op doelsaldo voorbij te gaan. De scoringsdrift (47 treffers in 11 duels) in deze derde fase werd ook in de kampioenswedstrijd getoond met een uiteindelijke 1-5 zege via vijf rake treffers van aanvaller Davis Kihampa. Een fraaie prestatie en ontwikkeling van deze spelersgroep na het seizoen te zijn gestart in de derde klasse en nu in de laatste fase van de tweede klasse wederom een stap omhoog te zetten.

PROFICIAT AAN ALLE TEAMS, SPELERS, SPEELSTERS EN STAF!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *